Fransk comfort food

Croque monsieur

Fransk mad kan være meget andet end bare fint mad, som man forestiller sig de serverer på de helt dyre restauranter. Fransk mad fungerer også til en dag med tømmermænd eller en dag hvor du bare har brug for ‘snasket’ mad.

Voila: Croque Monsieur/Madame.

Skåret helt ind til benet, så er der tale om den toast, der vil frem i livet. Forskellen på en monsieur og en madame er egentlig bare et spejlæg. Når man har lavet croquen, så lægger man et spejlæg ovenpå og voila, så er monsieur blevet en madame.

Det der er med til at gøre croquen lidt mere specielt end en almindelig toast er den ingredienser. Der skal en smule dijonsennep i, masser af god skinke, god ost (gruyere, emmentaler) – der skal udgøre en ostesovs. Det bliver bare ikke lækrere end de ellers lidt tørre toasts man hurtigt kan lave i sin toaster. Man kan selvfølgelig også vælge at opdatere opskriften og vinkle den i en LCHF retning.

Det der bliver skrevet mellem linjerne her, er en del af fundamentet i fransk mad – gode råvarer. Det er med til at løfte hele retten op til et højere niveau, hvis man giver sig selv lov til at forkæle sig selv og andre med ekstra gode råvarer, hvertfald bare en gang i mellem.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s